Vigsel och bröllop

Din största dag - vårt största fokus!

Välkomna till oss på Interflora Blomsterhjärtat. Vi hjälper er att skapa en dag som du aldrig kommer glömma.
Kontakta oss och boka en konsultation, så går vi igenom just dina önskemål.
Hitta inspiration till brudbukett och andra bröllopsblommor är lätt och kul, men hur går man till väga sedan? Hur får man ut det mesta av säsongen och av budgeten? Några bra saker att tänka på i val av bröllopsblommor är:

7 tips om bröllopsblommor

1. Låt inspiration vara inspiration – Fastna inte i en bild, som kan vara omöjlig att helt efterlikna. Leta fram fler bilder och prata mer om atmosfären ni vill uppnå.

2. Var öppen för förslag – Chansen är t ex stor att er florist känner till blomsorter ni aldrig ens funderat på eller som kan användas på ett annat sätt.

3. Var flexibel i färgval – Se på helheten av blomsterkombinationen i stället för att välja färg på var enskild blomma. På så sätt kan floristen också kombinera bäst efter vad som finns tillgängligt.

4. Var gör blommorna mest intryck? Lägg hellre pengar på en stor dekoration till honnörsbordet, där ni sitter och där alla foton tas än till t ex blommor i baren eller småblommor lite här och där.

5. Hitta alternativa blommor. Planerar man t ex att ha liljekonvaljer eller syrener när de brukar blomma, kan man ändå aldrig vara 100% säker på att de finns hos grossist eller, om vädret är ovanligt varmt eller kallt för året, i skogen/trädgården.

6. Vill ni göra en del själv, tänk på hur lång tid det tar. En florist lägger ner timtals arbete på planering, förberedelser och binderier, allt beroende på uppdrag förstås. Räkna med att det tar längre tid om man är oerfaren och att, även om mycket kan förberedas, behöver t ex hårblommor och corsage göras så nära inpå bröllopet som möjligt. Bordsdekorationer kan vara lättare att göra själv om det inte är större arrangemang.

7. Hur vill ni minnas era blommor? Glöm inte att fotografera brudbuketten! En kul idé är också att pressa några blommor ur buketten som kan sparas tillsammans med foton.

Kontakta oss

Bröllopsblommor

Att välja blommor till den stora dagen är inte alltid helt enkel, vi på Interflora Blomsterhjärtat har en lång och god erfarenhet av både stora och små bröllop och hjälper dig att ta fram det som passar just er vigsel.

Har du fått förhinder och inte kan deltaga vid vigseln så hjälper vi dig att skicka blommor till brudparet.

Brudbukett

Brudbuketten skall återspegla dig som person, och även vara praktisk att bära under vigseln, framför allt vara vacker att titta på. Du som planerar gifta dig har säkert redan börjat titta på inspirationsbilder av brudbuketter – Vi rekommenderar att du har med dig 3-5 bilder när du kommer till oss och utefter dom diskuterar vi fram din egna unika bukett. Vi kommer också diskutera i vilken säsong du gifter dig i då det är viktigt i blomstervalen. Vi vill också ha mer information om ni valt något tema för bröllopet, vad skall du bära för smycken och vilken typ av klänning skall du ha.

Det är detaljer som hjälper våra florister att ta fram den perfekta brudbuketten för just dig.

Tärnbuketter

Tärnbuketter anpassas oftast efter bröllopets tema och stil och är oftast en mindre modell av brudbuketten men kan också vara helt annorlunda men ändå följa stilen och temat.

Ibland kan tärnbuketterna ersättas av blomsterarmband eller hårdekorationer och hårkransar.

 

Corsage

Corsage kallas också kavajblomma eller knapphålsblomma. En blomma som brudgum, bestman, toastmaster och eventuellt ringbärare brukar ha.

Kom in till Interflora Blomsterhjärtat så tar vi fram blommor som passar dig.

Bordsdekorationer

Bordsblommor eller dekorationer kan också variera mycket. Det kan vara allt från små söta vaser, som ni enkelt sätter blommor själva i som vi tillsammans har valt efter bröllopets tema, till större dekorationer.

Detta är något som vi tillsammans kommer gå igenom med er vid ert besök hos oss i Mjölby.